Журналистът Владо Береану коменитара във Фейсбук коренно различните ситуации в България

...
Журналистът Владо Береану коменитара във Фейсбук коренно различните ситуации в България
Коментари Харесай

Владо Береану с разтърсващ коментар: Всемогъщият ръководител на Румъния влиза в затвора, а ние сме мазохисти

Журналистът Владо Береану коменитара във Facebook радикално другите обстановки в България и в Румъния след евровота през вчерашния ден. Той обърна особено внимание на това, че водачът на управляващите Ливию Драгня взиза в пандиза. 

Ето тактът на Береану:

" Румънският едноличен, всесилен началник Ливию Драгня /той решаваше всичко у нашите съседи/ влиза на следващия ден в пандиза. Делото против него бе квалифицирано от Прокуратура антикорупция под управлението на Лаура Кьовеши, която той съумя да махне от управителния пост. Но Драгня не съумя да затрие институцията макар, че се опита. Той не съумя да сложи под надзор и Върховният съд макар че, се опита. Същия се опита да ограничи битката с корупцията и хората реагирах с мощни митинги. На изборите за Европарламент гражданското общество се засилва и 50% от гласоподавателите гласоподаваха и смъкнаха партията на Драгня от власт. Румънците не желаят да ги крадът.
Румънския народ е най-близкият ни родственик и имаме доста близки обичаи, кухня, външен тип, вицове, орис...
Но ние старателно избираме хора, които ни крадат. Така направихме и на тези избори. Каква е главната разлика?
Те имат свободни медии, ние не. Те имат Гражданско общество, ние не. Те имат самостоятелна настояща правосъдна система, ние не.Те имат честни политици, ние не. Те са що годе естествени, ние сме мазохисти. "

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР